Projelerimiz I Fetav
Cumhuriyet Mah. Çarşı Cad. No:75 Fethiye / Muğla

Projelerimiz

Fethiye Lezzeti

İngiliz Seyahat Vakfının liderliğinde Tur Operatörleri (Thomas Cook, TUI ve Cooperative Travel) tarafından desteklenen, Fethiye Lezzeti (Fethiye’de Tarım ve Turizm İşbirliği) Projesi nde , paydaş yerel sivil toplum kuruluşu olarak yer alınmıştır. Doğal çevrenin, doğal kaynakların ve yerel kültürlerin korunmasını, yerel halkın kalkınmasını, turizmin doğal çevre üzerindeki etkisinin azaltılmasını, kısacası sürdürülebilir turizm algısının yaygınlaştırılmasını amaçlayan Fethiye Lezzeti Projesi başarıyla sürdürülmüştür.Seyahat Vakfı’nın önderliğinde yerel sivil toplum örgütlerinin katkılarıyla 2009 Yılında başlatılan ve sürdürülen Fethiye Lezzeti projesi, bölge halkının yetiştirdiği yaş meyve sebzeleri Fethiye’deki otellerin kullanımına sunmuştur. Proje etkinlikleri kapsamında yerel çiftçilere sürdürülebilir ve iyi tarım uygulamaları anlatılarak daha verimli, çevre ile uyumlu üretim yapmaları amaçlanmıştır

Covidsiz Yaşam Projesi

FETAV ( Fethiye Turizm Tanıtım, Eğitim Kültür ve Çevre Vakfı) olarak, Vakıf senedimizin amaç ve hizmet konularını tanımlayan 3. Maddesinde belirtildiği üzere; T.C. Yasalarının sınırları ve Vakıf amaçları uyarınca, tüm insanların sağlıklı yaşam haklarıyla ilgili de çalışmalar yürütmekte, bölgedeki ve ülkedeki tüm insanların sağlığının korunması ve gelişmesi için çalışmalar yürütmekteyiz.

Senin de Hakkın: Erişilebilir Turizm

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından fonlanan, Vakfımızın koordine ettiği projede İstanbul’dan “Toplumsal Haklar ve Araştırmalar Derneği” ve Şanlıurfa’dan “Şanlıurfa Omurilik Felçlileri Derneği” ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugüne kadar Fethiye’de 30 gencin katıldığı yerel bir toplantı ile İstanbul’da gene 30 gencin katıldığı bir bölgesel toplantı gerçekleştirerek, “yaz-kış turizmi”, “kongre turizmi”, “alternatif turizm” ve “doğa turizmi” alanlarında turizmcilerin ve kamu sektörünün neler yapması, nasıl erişilebilir ortamlar tasarlaması gerektiği konusunda grup çalışmaları-atölyeler gerçekleştirdik.

PBA Mazury

Polonya Ulusal Ajansı tarafından fonlanan projemizde, İtalya, Polonya, İspanya, Portekiz, Macaristan, Almanya, Danimarka ve Bosna Hersek’ten 2’şer katılımcıyla gençlik çalışanlarının kapasitesini geliştirme projesine katıldık. 27 Ağustos 3 Eylül 2014 tarihleri arasında Polonya’nın Mazury bölgesinde gerçekleşen projede hem yelken yapmayı öğrendik hem de gençleri daha fazla nasıl grup çalışmalarına dahil edebiliriz, çalıştığımız gençleri daha fazla nasıl karar alabilen, grup içinde aktif bireyler haline getirebiliriz konularında atölyelere katıldık.

Filming Democracy

2012 yılında uyguladığımız ilk Avrupa Birliği Gençlik Projemiz olan “Demokrasiyi Filme Çekiyoruz” (Filming Democracy) projemizde 24 gençle çalışarak “gençlik katılımı”, “demokratikleşme” konularında çalışmalar gerçekleştirdik. Polonya’dan 8, İzlanda’dan 8 ve Türkiye’den 8 gencin katıldığı çalışmalar sonucunda gençler tamamen kendi ürünleri olan 3 kısa film üretti. Filmler, Fethiye Belediye Binası’nda Fethiye Belediye Başkan yardımcısı ve 3 Belediye Meclis üyesiyle paylaşıldı ve ardından Fethiye’de gençler, yaşadıkları sorunlar ve Belediye’nin söz konusu sorunlara yaklaşımı konusunda 1 saatlik bir söyleşi gerçekleştirildi.

Sınır Aşan Yaşamlar

Çalış Doğa Parkı Kuş Cenneti’ni merkezine alan ve bu konuda ilk Avrupa Birliği Projesi olan “Sınır Aşan Yaşamlar” Erasmus +projemiz, Bulgar, Hırvat, İtalyan ve Türk gençlerini Fethiye’de buluşturdu. 21- 26 Nisan 2015 tarihleri arasında; Barış ÖZCAN, kuş gözlemcisi Dilek ŞAHİN, kuş ve doğa fotoğrafçısı Mehmet HANAY, doğa rehberi Ali İhsan EMRE, biyolog Ulaş KİPER tarafından gençlere eğitimler verildi, Çalış Doğa Parkı Kuş Cenneti’nde kuş gözlem etkinlikleri gerçekleştirildi.

Su Samurlarının Işıklar Ülkesindeki Son Yuvası “Akgöl”

Doğal hayatı Koruma Vakfının (WWF-Türkiye), Türkiye’nin Canı Küçük Destek Programı kapsamında Vakfımız tarafından hazırlanan, Orman genel Müdürlüğü, Çevre Şehircilik Bakanlığı ve HAYED’ in proje ortağı olduğu, vakfımız ve Muğla Sıtkı Koçman Ün. Fethiye A.S.M.K.M.Y.O. işbirliğiyle sürdürülen projede, Su samuru türünün yıl boyunca yapılan gözlemlerle ve uygulanan yöntemlerle düzenli olarak Akgöl’de kayıt altına alınması planlanmaktadır. Bu tür ve habitatının korunmasına bağlı olarak bölge (Akgöl) üzerindeki olumsuz turizm ve yapılaşma faaliyetlerini kısıtlamak maksadıyla projenin bitiminden sonra iştirakçiler ile (Muğla Orman Bölge Müdürlüğü) alanda bir biyoçeşitlilik izleme ve koruma merkezi tesis edilmesi ve su samuru bayrak tür olarak kullanılarak alanın biyo-çeşitliliğinin ve ekolojik öneminin ulusal seviyede tanıtılması hedeflenmektedir.

Tarlalardan Tatlar

Muğla bölgesi bal, zeytin, narenciye, badem, taze meyve ve sebzeleriyle ünlüdür. Bu taze ürünlerden yapılan yağ, sirke ve reçel gibi ürünler bölgenin geleneksel lezzetleridir ve projenin amacı bu ürünlerin otellerin mutfaklarında ve hediyelik eşya dükkanlarında daha fazla tercih edilmesini sağlamaktır. Otellere ve müşterilere hitap edebilecek bir dizi ürün geliştirmek için yerel üreticiler desteklenmekte ve bu yerel ürünleri satın almaları için oteller teşvik edilmekte, bunun yanında bu ürünleri müşterilere tanıtma amaçlı faaliyetler gerçekleştirilmektedir.